Kurser i Web design för nybörjare

Att lära sig webbdesign på egen hand går alldeles utmärkt, även om det såklart kan vara till hjälp att gå några relevanta kurser för att lära sig grunderna. För att kunna skapa hemsidor från grunden måste man först och främst ha en texteditor där man skriver sin kod, så det är steg ett. Det finns flera att välja på där Notepad++, Sublime Text och Brackets är några av de mest populära. Vilken man föredrar är en ren smaksak och ibland får man testa sig fram för att hitta rätt.

Det finns massor av kurser att välja mellan på olika folkhögskolor och universitet, men också många privata som kan kosta en slant att gå. Det finns dock väldigt många bra gratisalternativ, som till exempel webbdesignkurser.se, som har följande utbud:

– Grunder i webbdesign
– Responsiv design
– Grunder i grafisk design
– Grunder i LESS
– Grunder i Git
– Grunder i SEO

Det fina med webbdesign är att nätet svämmar över av gratis guider och tutorials, som vem som helst kan ta del av. Det som krävs är dock tålamod, då inlärningen kan ta tid och all ny information kan vara överväldigande i början.

Webbdesignguiden

Webbdesignguiden är en sajt som har specialiserat sig på att lära ut grunderna inom webbdesign. Här finns nybörjarguider i HTML5, CSS3, WordPress, Sökoptimering, PHP, jQuery och Photoshop. Det finns även ett helt avsnitt avsett enbart för grunderna där saker som webbhotell, domännamn, programvaror och mobilanpassning gås igenom. Det här är den perfekta sajten att utgå ifrån om man är helt grön inom området.

Du hittar sajten här: http://www.webbdesignguiden.se/

W3Schools

Ett annat tips på en bra sajt är W3Schools. Detta är en av världens största webbplatser som riktar sig speciellt till webbutvecklare och webbdesigners. Här kan man lära sig om det mesta; HTML, CSS, JavaScript, olika ramverk, färglära, grafik och mycket mycket mer. Sajten är skriven på engelska, men guiderna är väldigt pedagogiska med exempel och bilder, vilket gör att inlärningen blir enkel även om man inte är någon expert på engelska. Detta är en väldigt bra sajt, vare sig man är nybörjare eller vill fördjupa sina kunskaper. När man blivit varm i kläderna och behärskar grunderna är detta ett ställe som är perfekt att använda som ett uppslagsverk när man blir osäker på något.

Du hittar sajten här: https://www.w3schools.com/